Eterično ulje od smilja

Immortelle essential oil (Helichrysum italicum oil)

Smilje

Poznata je mediteranska biljka koja raste u ruševinama gdje samo rijetke biljke ne mogu preživjeti, a od prirode se naziva ujednačenim i tekućim zlatom. Visokih 60 cm, uski listovi i žuti cvjetovi imaju najznačajniji učinak tzv. anti-age efekt koji briše tragove vremena s vašeg lica, bori se protiv bora i revitalizira kožu. 

Vječni božanski miris, sladak, slojevit i izuzetno parfem, potaknuo je ljude na njegovu kozmetičku upotrebu. Kao i u svim biljkama, i miris potiče od njegovog esencijalnog ulja. Riječ je o vrlo složenom sastavu koji sadrži spojeve poput nerolija i neril acetata te skupinu zanimljivih spojeva - italidioni gotovo da ne postoji u drugim vrstama biljaka. Vrlo malo ljudi zna da je ulje smilja jedan od najboljih anti-hematoma (modrica). Ovaj zanimljiv učinak otkrio je francuski liječnik shvativši da ulje pomaže brže od ostalih lijekova. Inhalacija se koristi za ublažavanje stresa i uklanjanje nervoze. Zanimljivo je da na jednu litru eteričnog ulja Helichrysum trebamo destilirati čak jednu tonu cvjetova (cvijet je lagan poput pera) - no konačni je proizvod bit jakog djelovanja dovoljnog za korištenje najnižih koncentracija.

logo

O nama

PEGO d.o.o. je obiteljska tvrtka sa sjedištem u Čitluku, Bosna i Hercegovina. Ključna djelatnost tvrtke je organska proizvodnja ljekovitog, aromatičnog bilja i esencijalnih ulja za mnoge proizvode u farmaceutskoj, kozmetičkoj i aromaterapiji. U svojoj eko proizvodnji koristimo mnoge darove prirode poput mediteranske klime...

KONTAKT

PEGO d.o.o.

Tromeđa b.b., 88260 Čitluk

Tel: +387 (0) 36 656 480

Tel: +387 (0) 36 656 024

Mob: +387 (0) 63 111 158

Narudžbe

pegofirma@gmail.com

SSL sigurna konekcija

PEGO d.o.o. - 2020 sva prava pridržana Design and development logo